Over het eerste half jaar van 2018 hebben wij een milieurendement van 86.9% behaald. Hiervoor hebben wij in totaal ruim 59.000 kg goedzooi ingezameld, een stijging van 20% ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

inname voorwaarden

Hebt u bruikbare goederen over? Niet weggooien! KringloopCentrum Nijkerk haalt bruikbare goederen van particuliere huishoudens gratis op bij u. U kunt ook zelf bruikbare goederen brengen naar het KringloopCentrum.

Wijze van inzamelen
Goederen worden op de volgende wijzen ingezameld. Details hierover vindt u in het schema hieronder.

• Laten ophalen door onze ophaaldienst.
  • Zelf brengen:
    • naar het KringloopCentrum
    • naar de kledingcontainer voor de winkel van het KringloopCentrum (24 uur per dag).

Hoe komt u van uw goederen af?

• Hieronder is aangegeven welke goederen op welke wijze worden ingezameld door KringloopCentrum Nijkerk.
  • Bij twijfel kunt u contact opnemen met KringloopCentrum Nijkerk. Zie pag. 2 voor de contactgegevens.
  • KringloopCentrum Nijkerk koopt geengoederen in.

Goederen In te leveren bij KC Nijkerk Op te laten halen door KC Nijkerk     Niet in te leveren of op te laten halen goederen
(In te leveren bij de Milieustraat)
Complete inboedels     Meubels – niet bruikbaar
Matrassen – vervuild
Wit- en bruingoed – niet bruikbaar
Autobanden
Asbest (goed verpakt)
Tuinafval
Bouw- en sloopafval (waaronder renovatiemateriaal)
Vaste vloerbedekking, Zeil
Sierbestrating, Tegels
Chemisch afval
Oud frituurvet
Meubels – bruikbaar
Matrassen – in goede staat
Vloerkleden, Laminaat in verpakking
Boeken, Tijdschriften
Kleding, Schoenen, Woningtextiel
Wit- en bruingoed – bruikbaar
Elektrische apparaten, Oude mobiele tel.’s
Inktcartridges
Klein huisraad:
Glas- en aardewerk, Keukengerei, Prullaria, Curiosa, Schilderijen, Speelgoed, Sport-artikelen, Dvd’s, cd’s, lp’s, cd-roms, etc.

Los Sanitair
Seizoensartikelen:
Decoratie Kerst en Pasen, Carnaval, Sinter-klaas, Tuinmeubelen en -artikelen, etc.

Laten ophalen door de ophaaldienst
Het aanmelden van uw goederen om deze op te laten halen kan via internet of telefonisch.

• Bij het plannen van uw ophaalafspraak kunt u kiezen voor een dagdeel (ochtend of middag).
    In de ochtend komen de chauffeurs tussen 09.00 – 12.30 uur. In de middag komen de chauffeurs tussen 13.00 – 17.00 uur. Indien u dit wenst, kunt u eventueel 10 minuten voor het arriveren van de chauffeur gebeld worden. Geeft u dit aan bij de telefoniste of via internet in het vak Opmerkingen.
  • De ophaaldienst haalt op de volgende dagdelen goederen op:
    • maandag (ochtend + middag)
    • dinsdag (ochtend + middag)
    • donderdag (ochtend + middag)
  • Het bovenstaande geldt voor de inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen, Holkerveen, Appel en Driedorp.
  • Zie hieronder voor de voorwaarden voor het op laten halen van goederen.

• U plant uw afspraak via www.kcnijkerk.nl.
  • Plannen via de website kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Telefonisch aanmelden

• U belt gratis met de ophaaldienst.
  • Van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur is de ophaaldienst te bereiken op tel. 085-0185579.

Voorwaarden voor het aanbieden aan onze ophaaldienst

• Gelieve alles op één centrale plek te verzamelen die goed bereikbaar is voor vrachtwagen en chauffeur.
  • Goederen dienen op de begane grond klaar te staan. Indien goederen buiten klaar staan, dan dienen deze zo nodig afgedekt te zijn tegen weersinvloeden.
  • Flat / appartementengebouw. Bij aanwezigheid van een lift, de goederen graag zo dicht mogelijk bij de lift aanbieden. De goederen dienen met de lift vervoerd te kunnen worden. Bij het ontbreken van een lift dienen de goederen klaar te staan op de begane grond.
  • Bij een camping / recreatiepark. Bij voorkeur aanbieden bij de ingang van de camping / het park. De chauffeur rijdt de camping / het park op, wanneer de ophaallocatie goed bereikbaar is voor de vrachtwagen.
  • Onze medewerkers mogen geen goederen uit schuur of garage halen, als u niet aanwezig bent.
  • Meubels moeten vervoerbaar worden aangeboden en zo nodig door u worden gedemonteerd. Onze medewerkers demonteren uw meubels niet.
  • Klein huisraad en losse spullen aanbieden in een doos of zak.
  • Kleding aanbieden in een afgesloten zak.

Zelf brengen naar het KringloopCentrum

• Hieronder is aangegeven op welke tijden u goederen kunt brengen naar het KringloopCentrum en de Milieustraat. Ook zijn de contactgegevens vermeld.
  • Let op: de brengtijden voor het brengen van goederen naar het KringloopCentrum kunnen verschillen van de openingstijden van de winkel.
  • Zie hieronder voor de voorwaarden voor het zelf brengen van goederen.

KringloopCentrum Nijkerk Milieustraat Nijkerk
Brengtijden

Ma.t/m vr.

Za.

:

Ma. t/m vr.

Za.

:

07.30 - 12.30 uur en 13.00 - 16.30 uur           08.00 – 13.00 uur

Contact Bruins Slotlaan 84
3861 KG Nijkerk
T 085-0185579 Blekkerserf 4 3863 JA
Nijkerk
T 033-245 99 04

Voorwaarden voor het zelf aanbieden aan het KringloopCentrum

• Onze medewerker beoordeelt de goederen ter plaatse op basis van de volgende criteria:
    • eisen volgens de innamevoorwaarden van KringloopCentrum Nijkerk (zie overzicht pagina 1)
    • bruikbaar, compleet, geen grote beschadigingen.
  • Wanneer goederen niet geschikt worden bevonden, dan gebeurt dit altijd met opgaaf van reden.
  • Meubels bij voorkeur niet volledig demonteren.
  • Klein huisraad en losse spullen aanbieden in een doos of zak.
  • Kleding aanbieden in een afgesloten zak.

Zelf brengen van kleding naar de kledingcontainer

• Aan de voorkant van de kringloopwinkel staat een kledingcontainer van KringloopCentrum Nijkerk, waarin u uw kleding, schoenen en woningtextiel kunt deponeren.
  • Hieronder is aangegeven wat wel en niet in de kledingcontainer mag.

Wel in de kledingcontainer (in afgesloten zak) Niet in de kledingcontainer
  • Schone en droge kleding of textiel
  • Schoenen
  • Tassen