KC Nijkerk verzamelt herbruikbare goederen (goedzooi) in. In totaal werd in 2018 113.190 kg ingezameld, waarvan ruim 98.764 kg als product of grondstof is hergebruikt. Dit geeft een milieurendement van 87.3%.

Geschiedenis

KringloopCentrum Nijkerk werd op 22 maart 2013 feestelijk geopend. Er ging een wens van het bestuur in vervulling.

Het KringloopCentrum was daarvoor geen onbekende in Nijkerk. Al vanaf begin 2000 werden er goederen in Nijkerk opgehaald door het KringloopCentrum Bunschoten. In Bunschoten werkten  ook Nijkerkers via de sociale dienst. Tot nu toe hebben 22 mensen een re-integratieproject gedaan bij het KringloopCentrum Nijkerk.

De Nijkerkers weten het KringloopCentrum Nijkerk steeds beter te vinden en nog even en dan is ook de politiek over de brug.